Υλικά
Για τη βάση Υλικά
240 γρ. μπισκότα με γεύση λεμόνι (ή απλά digestive)
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα
840 ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. χυμός λεμονιού
Για γαρνιτούρα: καβουρδισμένα λευκά αμύγδαλα και ξύσμα σοκολάτας ή ξύσμα λεμονιού και γλυκό ελιά του κουταλιού ή μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση: τρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα.
Δεν τα κάνουμε σκόνη αλλά σαν λεπτά ψιχουλάκια, αλλιώς η βάση θα είναι πολύ σκληρή.
Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 23 εκ.
πιέζοντας με την παλάμη μας ή με το πίσω μέρος ενός ποτηριού ή ενός μπουκαλιού.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το μισό γάλα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα επάνω στην κρούστα.
Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες και καλύτερα όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με όποια από τις γαρνιτούρες θέλουμε.
A.T.