Υλικά
Υλικά
2 φλ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
2 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
1/4 φλ. παγωμένο βούτυρο
3/4 φλ. γάλα
Για τη γαρνιτούρα: λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε μεγάλο βαρύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο –λίγο, όσο χρειάζεται για να υγρανθεί το μείγμα, ζυμώνουμε γρήγορα και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα (είναι πιθανό να μην χρειασθεί όλο το γάλα).
«Κόβουμε» κουταλιές (της σούπας) από τη ζύμη και τις τοποθετούμε με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους τουλάχιστον 3 εκ.
απόσταση.
Αλείφουμε κάθε μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
Ψήνουμε για 12 -14 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα.
Τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί και τα μεταφέρουμε με σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Α.Τ.