Υλικά
Υλικά
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλ. χυμός μανταρινιού
½ φλ. γάλα
4 αβγά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να χλιάνει.
Το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τον χυμό του μανταρινιού και το γάλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα.
Κοσκινίζουμε μέσα στη λεκάνη το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα τον χυλό και ψήνουμε για 35-45 λεπτά.
Είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο η λεπίδα βγει καθαρή.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να μείνει για πέντε λεπτά, αναποδογυρίζουμε επάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.
Μπορούμε, προαιρετικά, να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και να το διακοσμήσουμε με φέτες μανταρινιού.
Α.Τ.