Υλικά
800 γρ.τσουρέκι Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος
480 γρ. τυρί κρέμα
130 γρ. άχνη ζάχαρη
350 ml espresso
150 ml ρούμι ή μπράντι ή κονιάκ
60 -80 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη
Εκτέλεση
Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια 2,5Χ12 εκ.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε ένα αφράτο, ελαφρύ μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά τη σαντιγί με το μασκαρπόνε μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε τον καφέ σε ένα ρηχό ταψάκι και τον ανακατεύουμε με το αλκοόλ.
Βουτάμε γρήγορα στο μείγμα ένα-ένα το ⅓ από τα μπαστουνάκια του τσουρεκιού και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι περίπου 25Χ30εκ.συνεχίζουμε βουτώντας στον καφέ με το ρούμι το άλλο ⅓ από τα μπαστουνάκια, τα στρώνουμε επάνω στο υπόλοιπο μασκαρπόνε και τελειώνουμε με το τελευταίο ⅓ από τα μπαστουνάκια του τσουρεκιού που τα βουτάμε και αυτά στον καφέ με το ρούμι.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με την ξυσμένη κουβερτούρα και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.