Υλικά
Υλικά
5 αβγά πολύ φρέσκα, τους κρόκους
2 λεμόνια μεγάλα
100 γρ. φρέσκα κεράσια (ή άλλα κόκκινα φρούτα)
175 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
Παρασκευή
Ντύνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, με τρόπο ώστε να περισσεύει αρκετή στα πλάγια της φόρμας.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Πλένουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα τους.
Στύβουμε το χυμό από το ένα.
Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό στο μείγμα των αβγών.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μπαιν μαρί (επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπάει), ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.
Την ενσωματώνουμε προσεκτικά στο κρύο μείγμα των αβγών και αδειάζουμε στη φόρμα, σκεπάζοντας με τη μεμβράνη που περισσεύει.
Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για μια νύχτα το λιγότερο.
Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης και γαρνίρουμε με τα κεράσια κομμένα στη μέση ή άλλα κόκκινα φρούτα (π.χ.
φραμπουάζ). Ν.Γ.