Υλικά
340 ml γάλα εβαπορέ Υλικά
340 ml ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ*
1 φλ. ζάχαρη
5 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.γ. νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: ρίχνουμε το ½ φλ.
ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε -κουνάμε απλώς κυκλικά το κατσαρολάκι επάνω στην εστία. Μόλις γίνει καραμέλα, τη ρίχνουμε σε βρεγμένη φόρμα που έχουμε τινάξει καλά.
Γυρίζουμε τη φόρμα γύρω γύρω, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα οι πλευρές και η βάση της με την καραμέλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: ανακατεύουμε το νερό με τον καφέ και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα εβαπορέ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά ο καφές στο γάλα.
Μεταφέρουμε το γάλα με τον καφέ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
Βάζουμε στον φούρνο ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τη φόρμα.
Ρίχνουμε νερό να φθάνει μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το φλαν στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καφέ ντεκαφεϊνέ.Α.Τ.