Υλικά
230 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίουΥλικά
150 γραμμ. άχνη ζάχαρη
500 γραμμ. αλεύρι
75 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
ολόκληρα φουντούκια για το στόλισμα (1 για κάθε σεκέρ παρέ)
1 αυγό για το άλειμμα
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί µέχρι η ζύµη να µην κολλάει στα δάχτυλα.
Στη συνέχεια την κόβουµε κοµµατάκια σε µέγεθος καρυδιού, τα κάνουµε µπαλάκια και στη µέση της ζύµης βάζουµε από ένα φουντούκι.
Τα τοποθετούµε σε βουτυρωµένο ταψί ή σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα.
Αλείφουµε µε αυγό και φουρνίζουµε στους 160οC, πάνω κάτω στις αντιστάσεις.
Ψήνουµε µέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25΄.Όσο ψήνονται τα σεκέρ παρέ, εµείς βράζουµε το σιρόπι µας σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά µαζί.
Μόλις βγάλουµε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουµε µε το χλιαρό σιροπάκι.
Αφήνουµε να κρυώσουν.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου “Ερωτικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας”, εκδόσεις Πατάκη.