Follow us

Μάφινς με αχλάδια, σοκολάτα και αμύγδαλο

Μάφινς με αχλάδια, σοκολάτα και αμύγδαλο

Υλικά

Υλικά

1 ¾  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλ. κακάο

12 μικρά αχλάδια

 ½ φλ. ζάχαρη λευκή

1 ½  φλ. νερό

Φλούδα από 1 λεμόνι

1 ½  φλ. ζάχαρη καστανή

3 αβγά

¾  φλ. βούτυρο

½  φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 δόση βανιλίνη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 πρέζα αλάτι

Μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει.

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλαδάκια αφήνοντας στη θέση του το κοτσάνι.

Βράζουμε το νερό με τη λευκή ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά να γίνει σιρόπι.

Βάζουμε τα αχλαδάκια μέσα και τα ποσάρουμε για 5-6 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι από 12 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια μεσαίου μεγέθους*.

Τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το χυλό και βυθίζουμε στο κέντρο από ένα αχλαδάκι ποσαρισμένο.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.

Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό κατευθείαν μέσα από τα φορμάκια ή να τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

*Μπορούμε να φτιάξουμε τα μάφινς και στην ειδική φόρμα για μάφινς, ντύνοντας το εσωτερικό κάθε θήκης με τα ειδικά χαρτάκια. A.T.

Επίσης...

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα