X

Cupcakes με Βερίκοκο, Ανθότυρο και Φιστίκια

Η συνταγή για τα μοναδικά cupcakes με βερίκοκο, φιστίκια και ανθότυρο.

Υλικά

100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο & λίγο ακόμα για τις φόρμες

80 γρ. ανθότυρο

1 βανιλίνη

ξύσμα από ½ λεμόνι

125 γρ. ζάχαρη άχνη & λίγη επιπλέον

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα σε πούδρα στο μούλτι

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. λευκά αμύγδαλα τριμμένα σε πούδρα στο μούλτι

3 ασπράδια

6 κοφτές κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βουτυρώνουμε 6 θήκες της φόρμας για cupcakes.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού και 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.

Κρατάμε τα μισά τριμμένα φιστίκια στην άκρη και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα με το αλεύρι. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη.

Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με την άχνη, το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πάνω από το καθένα βάζουμε μια κουταλίτσα από το μείγμα του τυριού.

Προσθέτουμε στο κάθε cupcake 1 κουταλιά μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και λίγη ζάχαρη άχνη και ψήνουμε για 20'-23'.

Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ξεφορμάρουμε.

Tip

Αντί για βερίκοκο, βάλτε όποια μαρμελάδα έχετε ή όποια αγαπάτε. Όλες ταιριάζουν το ίδιο υπέροχα.

Επίσης...

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.