Υλικά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
½ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γλ. κανέλα
2 κρόκους αυγού
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το σιρόπι αγαύης με το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα.
Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί, την πλάθουμε σε στενά μπαστούνια (στο πάχος ενός μπισκότου), τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου, κόβουμε τα ρολά σε μπισκοτάκια, τα μεταφέρουμε στο ταψί (αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν λίγο) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15' στους 175°C.
Tip
Aντί για σιρόπι αγαύης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πετιμέζι ή σιρόπι σφένδαμου, αλλά και οποιοδήποτε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, που θα δώσει και το άρωμα του φρούτου στα μπισκοτάκια.