Follow us

Αρωματική Mους με Τζίντζερ και Πορτοκάλι

ΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά

120 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ή κατίκι Δομοκού

1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή από άλλο εσπερειδοειδές

2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

1 κ.σ. κονιάκ

20 cl κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με τον αβγοδάρτη την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το τυρί, το τζίντζερ, τη μαρμελάδα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.

Τη μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, να στερεοποιηθεί.

Tip

Σερβίρουμε με κομματάκια έτοιμο τζίντζερ ζαχαρωτό ή λίγο γλυκό του κουταλιού νεράντζι ή πορτοκάλι.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.