Υλικά
300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
1 αυγό χτυπημένο για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιών και μετά το αλεύρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και σχηματίστε ρολά με διάμετρο 3 εκατοστά περίπου. Τυλίξτε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τα ρολά στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Κόψτε τα στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, για να σχηματίσετε τα μπισκότα.
Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ψήστε στους 175°C, στον αέρα, για 10 λεπτά.
Tip
Ψήστε τα μπισκότα στον χρόνο που σας προτείνουμε. Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και θα απολαύσετε πεντανόστιμα μπισκότα, τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά.