Υλικά
500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
400 γρ. ζάχαρη
250 ml ελαιόλαδο
6 αυγά
250 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
Εκτέλεση
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, τους κρόκους, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, ανακατεύοντας το μείγμα.
Όταν ενωθούν τα υλικά, προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με το χέρι σας.
Αδειάστε το μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκ. και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Tip
Αυτό το κέικ είναι πιο σφιχτό, αφού χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Απολαύστε το με παγωτό ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.