Υλικά
500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
350 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
125 ml γάλα
100 γρ. παπαρουνόσπορο
4 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
125 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από 3 λεμόνια
200 γρ. άχνη ζάχαρη
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, συνεχίστε με το γάλα και ελαττώστε την ταχύτητα για να ρίξετε το ξύσμα των λεμονιών, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τον παπαρουνόσπορο.
Αδειάστε το μείγμα του κέικ σε μια ορθογώνια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα 22 εκ. περίπου και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.
Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τον χυμό των λεμονιών. Τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέικ σε διάφορα σημεία και περιχύστε το με το μείγμα άχνης ζάχαρης και λεμονιού που έχετε ετοιμάσει.
Tip
Διατηρήστε τον παπαρουνόσπορο σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο και όχι στο ντουλάπι της κουζίνας σας, γιατί ταγγίζει πολύ εύκολα και η γεύση του αλλοιώνεται.