Υλικά
Υλικά για 1,5 κιλό περίπου
1 κιλό φράουλες
250 ml χυμό ανανά
1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
2 μπανάνες
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τις μπανάνες και τις φράουλες και βάλτε τις στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό ανανά και το νερό. Πολτοποιήστε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, αν έχετε παγωτομηχανή, παρασκευάστε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Διαφορετικά, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και ύστερα από 4-5 ώρες αδειάστε το στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε για λίγα λεπτά για να σπάσουν οι κρύσταλλοι και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.
Επαναλάβετε άλλη μία φορά έπειτα από 3-4 ώρες και ξαναβάλτε το σορμπέ στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
Τip
Προσθέστε λίγο μέλι ή γλυκόζη, για πιο αφράτη υφή.