Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη (250 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
½ κιλό αλεύρι σκληρό
6 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι και 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
1½ κ.γλ. τριμμένα κανελογαρίφαλα
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε μόνη της τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά (η βασιλόπιτα γίνεται πιο αφράτη όταν ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μέσα από ψιλό σουρωτήρι).
Προσθέτουμε τον χυμό, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα και το ξύσμα.
Τέλος, με μια σπάτουλα ρίχνουμε λίγη λίγη και τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα μας με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει, την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μέσα από το σουρωτήρι του τσαγιού.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή να στολίσουμε την επιφάνειά της με ολόκληρα αμύγδαλα.