Υλικά
Υλικά για 15 σταφιδόψωμα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 γρ. λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 αυγό
100 γρ. μαύρες σταφίδες
100 γρ. ψιλοκομμένα ανάμικτα φρούτα γλασέ
από ¼ κ.γλ. κανέλα, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι
100 γρ. άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αυγό.
Προσθέστε τις σταφίδες, τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ, το βούτυρο και το αλεύρι. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Μετά ρίξτε λίγο αλεύρι για να μπορέσετε να το ξαναζυμώσετε και χωρίστε τη ζύμη σε 15 μέρη. Ξαναζυμώστε κάθε μέρος ζύμης και πλάστε μικρά στρογγυλά καρβελάκια.
Βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί και αφήστε τα για 30'. Ψήστε τα στους 180°C για 25'.
Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε την επιφάνειά τους με άχνη ζάχαρη.
Τip
Μοιάζουν με τσουρεκάκια. Είναι πολύ αφράτα. Τα φρούτα γλασέ κάνουν εδώ τη διαφορά.