Υλικά
500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
250 γρ. νερό
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη, μέλι και τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Ανοίξτε το μετά σε ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 40x30 εκατοστά. Κόψτε με το μαχαίρι τετράγωνα κομμάτια ζύμης με διαστάσεις 1x1 εκατοστό.
Ρίξτε τα κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και όσο είναι ζεστά πασπαλίστε τα με ζάχαρη ή περιχύστε τα με μέλι και πασπαλίστε τα με καρύδια.
Τip
Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Πριν την κόψετε σε κομμάτια, αφήστε τη να σταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα.