X

Γλυκό με Ρύζι και Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό με ρύζι και μέλι.

Υλικά

225 γρ. ρύζι

750 ml γάλα

200 γρ. μέλι

60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

30 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες

1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

2 αυγά

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το λεμόνι και κόβουμε 3 κομμάτια από τη φλούδα του σε μακρόστενες λωρίδες. Στη συνέχεια το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τις λωρίδες της φλούδας, το χυμό, το ρύζι,το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην "πιάσει" το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις σταφίδες, τα φουντούκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μείγμα με το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα με το μέλι και τους κρόκους.

Ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τη στρώνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε το γλυκό να ψηθεί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, για 20-25 λεπτά περίπου.

Μόλις τo γλυκό κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.