Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια μαγιά
1 ποτήρι λάδι
3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά κακάο
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε και το λάδι.
Παίρνουμε 2 μπολ και μοιράζουμε τα παραπάνω υλικά δηλ. το μείγμα της μαγιάς.
Επίσης ρίχνουμε στο καθένα από αλεύρι, κανέλα, γαρίφαλο τόση δόση όση αναγράφεται στη βασική συνταγή απλώς τη μοιράζουμε για τα 2 μπολ.
Στο ένα μπολ αφήνουμε τη ζύμη άσπρη.
Στο άλλο μπολ ρίχνουμε κακάο και καρύδια και ζυμώνουμε.
Κόβουμε την άσπρη ζύμη σε 2 τεμάχια και ανοίγουμε 2 φύλλα μέτρια.
Το ίδιο κάνουμε και με την καφέ ζύμη μόνο που αυτήν την πλάθουμε σε 2 μπαστουνάκια και την τοποθετούμε σε κάθε φύλλο της άσπρης ζύμης.
Κάνουμε 2 ρολά, κόβουμε σε φέτες, και τα αφήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι.