Υλικά
Για τη βάση:
250 γρ. ρύζι γλασέ
1 1/2 λίτρο νερό
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Για τη γέμιση:
6 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
6 κουταλ. σούπας ζάχαρη
1 γερή πρέζα κανέλας
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 30 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μαζί με τα καρύδια και την κανέλα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη μισή κρέμα ρυζιού. Ισιώνουμε και προσθέτουμε μια στρώση απότα μήλα, από επάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα του ρυζιού και την ισιώνουμε στην επιφάνεια.
Φουρνίζουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει και να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.
Το σερβίρουμε χλιαρό με τριμμένη κανέλα.