Υλικά
200 γρ. ταχίνι
1 φλιτζ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σόδα και το μπέικιν.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι στο ταχίνι, ανακατεύοντας στην αρχή με κουτάλι και ζυμώνοντας στη συνέχεια. Όταν είναι έτοιμο, θα κολλάει λίγο στο χέρι, αλλά θα το αφήσουμε για ½ ώρα στο ψυγείο και θα γίνει όπως πρέπει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε το σουσάμι σε βαθύ πιάτο.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε κορδόνι πάχους 1 εκ. Κόβουμε το κορδόνι σε κουλουράκια 5 εκ. περίπου και τα κυλάμε στο σουσάμι. Τα αραδιάζουμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 25'.
Μην τα αφήσετε να ροδίσουν πολύ, γιατί δεν θα βγουν αφράτα!
Tip
Καλύτερα να τα ψήσετε σε δύο δόσεις παρά να βάλετε δύο ταψιά ταυτόχρονα στον φούρνο. Το αποκάτω δεν ψήνεται ποτέ σωστά.