X

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κ.γλ. σόδα

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

3 κ.σ. κονιάκ

1 ποτήρι αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροσπασμένα

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

1 ποτήρι μαύρες σταφίδες

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

περίπου 750 γρ. (5 ποτήρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό του λεμονιού και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και το μπέικιν.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.

Πλάθουμε 3 φραντζολάκια σε ίδιο μέγεθος. Τα βάζουμε στο ταψί και τα χαράζουμε σε φετάκια, αλλά όχι ως κάτω! Τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε για 25'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10'.

Μοιάζουν υγρά στο τέλος του ψησίματος, όμως μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε, γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν!

Tip

Αντί για χυμό λεμονιού, μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού και να προσθέσουμε 1 κ.γλ. κανέλα.

Επίσης...

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.