Υλικά
Για το παντεσπάνι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φαρινάπ
5 αυγά
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μπέικιν
2-3 κ.σ. κακάο
Για την κρέμα:
1 Garni (διπλό)
1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (των 470 γρ.)
1/2 πακέτο βούτυρο αγελάδος (ίσως και λίγο παραπάνω)
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερού νερό
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τα καρύδια και το φαρινάπ.
Ρίχνουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Για την κρέμα: Χτυπάμε το Garni με το εβαπορέ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και η κρέμα είναι έτοιμη.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, το κόβουμε στα δύο οριζόντια και το σιροπιάζουμε.
Έπειτα συναρμολογούμε την τούρτα και αν θέλουμε στο τέλος τρίβουμε σοκολάτα και προσθέτουμε επιπλέον ξηρούς καρπούς για στόλισμα.