X

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Υλικά

1 λίτρο γάλα

6 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

250 ml κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

τριμμένη καρύδα

Για το παντεσπάνι

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κ.γλ. μπέικιν

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10', μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε σε λεπτή στρώση το μίγμα.

Ισιώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι. Ψήνουμε για 10'-15', μέχρι να στερεοποιηθεί το μίγμα, χωρίς να ροδίσει.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε ροδέλες με το χείλος ενός πολύ μικρού ποτηριού για σφηνάκι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το μισό γάλα με τις βανίλιες.

Χτυπάμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και το μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα.

Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Για τη συναρμολόγηση, βάζουμε 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα σε κάθε ροδελίτσα από παντεσπάνι και σκεπάζουμε απαλά με άλλη μία ροδελίτσα.

Τυλίγουμε το γλυκάκι με σαντιγί και, δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα, το περνάμε προσεκτικά από την τριμμένη καρύδα.

Tip

Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε φυτική κρέμα. Διατηρούμε τις χιονούλες στο ψυγείο, σε τάπερ ερμητικά κλειστό.

Επίσης...

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.