Υλικά
1.300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
900 γρ. ζάχαρη άχνη
6 ασπράδια αβγού
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
ολόκληρα αμύγδαλα για το ντεκόρ
ανθόνερο ή ροδόνερο
Εκτέλεση
Λίγα λίγα, αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να τα νιώθουμε ίσα ίσα στο δόντι.
Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.
Υπομονετικά, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα των αμυγδάλων στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα το ρηχό ταψί του φούρνου και κουταλιά κουταλιά απλώνουμε τα αμυγδαλωτά στη λαδόκολλα. Βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο του καθενός.
Ψήνουμε για 15'.
Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με το χέρι μας με το ανθόνερο.
Κλειστά σε τάπερ, διατηρούνται για καιρό.
Tip
Μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε! Στα 15' έχουν ελαφρώς ροδίσει και μοιάζουν λίγο ρευστά. Θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν. Αν δεν σας αρέσει το ανθόνερο, το παραλείπετε.