X

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

Υλικά

3 έτοιμα παντεσπάνια για τούρτα

½ φλιτζ. γάλα & 1 σφηνάκι λικέρ για το παντεσπάνι

½ φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κροκάδια αβγών

2½ φλιτζ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 βανίλια

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

κερασάκια γλασέ ή μαρασκίνο (τα δεύτερα είναι πιο ακριβά αλλά απείρως νοστιμότερα)

500 γρ. αμύγδαλο κομμένο σε ψιλά μπαστουνάκια

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το αμύγδαλο ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Αν σας φαίνεται κουραστικό να κόψετε σε μπαστουνάκια το αμύγδαλο, μπορείτε να το χοντροκόψετε στο μούλτι.

Για την κρέμα, σε μπεν μαρί ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με ½ φλιτζ. γάλα, τα ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα άλλα 2 φλιτζ. γάλα με τη βανίλια.

Προσθέτουμε το προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την αφρατεύουμε χτυπώντας τη με το μίξερ χειρός.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Σε ποτήρι ανακατεύουμε το λικέρ με ½ φλιτζ. γάλα.

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα που θα σερβίρουμε και το ραντίζουμε ελαφρά με το μίγμα λικέρ - γάλακτος.

Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα.

Πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.

Τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη σαντιγί.

Αν έχουμε κορνέ, θα κάνουμε καλύτερη διακόσμηση.

Πασπαλίζουμε όλη την τούρτα, και στα πλάγια, με το αμύγδαλο. Στολίζουμε με κερασάκια.

Tip

Όλη η νοστιμιά της νουγκατίνας είναι το πλούσιο, καλής ποιότητας αμύγδαλο, σωστά καβουρδισμένο. Αποφύγετε αυτό του σουπερμάρκετ και ψωνίστε ένα νόστιμο ελληνικό από τα καταστήματα ξηρών καρπών.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.