Υλικά
220 ml ελαιόλαδο
500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
220 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το χυμό και τα στέρεα υλικά μας εναλλάξ (ως να τελειώσουν) και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα καλά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. (κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο).
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.