Υλικά
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
3/4 φλιτζανιού νερό + 1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
3 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα 3/4 φλιτζ. νερό και το χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το 1 φλιτζ. νερό, την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιμιγδάλι χτυπώντας το μείγμα καλά.
Αδειάζουμε σε ταψί 40x35 εκ. το μείγμα και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από το φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.