X

Γιαουρτένια Καρυδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε γιαουρτένια καρυδόπιτα.

Υλικά

1 γιαούρτι στραγγιστό (κρατάμε το κεσεδάκι για μεζούρα)

1 1/2 κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη

1 κεσεδάκι μαργαρίνη

1 1/2 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια

5 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γ. σόδα

1/2 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

λίγο κανελο-γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 1/4 ποτήρι νερό

φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώνει.

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.

Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.