Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό (κρατάμε το κεσεδάκι για μεζούρα)
1 1/2 κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κεσεδάκι μαργαρίνη
1 1/2 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια
5 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. σόδα
1/2 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
λίγο κανελο-γαρίφαλο
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 1/4 ποτήρι νερό
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώνει.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.