Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3/4 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. λάδι
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 κουταλιές μέλι
1 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 και 1/3 φλιτζάνια νερό
φλούδα από 1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
λάδι για τα φύλλα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το σοτάρουμε με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με την υγρασία του ρυζιού.
Το βάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και το γαρύφαλλο.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά.
Στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού σε όλο το ταψί, και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Αλείφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα.
Την ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς η έως ότου ροδίσει καλά.
Όσο ψήνεται η πίτα βράζουμε15 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και πετάμε το φλούδι του λεμονιού και το ξύλο της κανέλας.
Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι σε όλο το ταψί σιγά-σιγά.
Σκεπάζουμε με καθαρό πανί την πίτα για να κρυώσει καλάκαι να "τραβήξει”.