Υλικά
2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού μπύρα
1 κιλό αλεύρι φαρίνα
ξύσμα πορτοκαλιού
ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1 ποτήρι νερού ψιλοκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια με τη μαρμελάδα.
Αυτή είναι η γέμιση.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από την καρύδα και την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού.
Πιέζουμε με την παλάμη σας κάθε κομμάτι ζύμης να πλατύνει και τοποθετούμε πάνω τους μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε δίνοντας σχήμα μικρής μπάλας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (ή στρώνουμε εναλλακτικά λαδόκολλα) και τοποθετούμε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (όχι πολύ) και κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
Περιχύνουμε στα κρύα γλυκάκια το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.