Υλικά
170 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη (+1/4 φλιτζ. για μετά)
3 φλιτζ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (3 1/2 κ.γ)
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά χτυπημένα
2 μήλα μέτρια τριμμένα
200 γρ. γιαούρτι
1/4 φλιτζ. γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το ένα κουταλάκι κανέλας και το μοσχοκάρυδο.
"Κόβουμε" μέσα το βούτυρο (με τα δάχτυλα καλύτερα).
Δηλαδή βάζουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με το γιαούρτι, το γάλα και τα αυγά.
Βάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να υγραθεί όλο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύουμε το δεύτερο κουταλάκι κανέλας με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.
Ρίχνουμε από αυτό το μείγμα στον πάτο της φόρμας ( να την καλύψουμε).
Μετά βάζουμε το μείγμα του κέικ (μη φοβάστε πως είναι σφιχτό, καλό είναι) και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά.