Υλικά
Για την ψιχουλιαστή ζύμη
100 γρ. βούτυρο
120 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι, που κάνουμε τα τσουρέκια
50 γρ. αμύγδαλα σε φέτες
πρέζα αλάτι
πρέζα κανέλα
λίγα αμύγδαλα σε φέτες για τη φόρμα
Για τη γέμιση:
1 ζαχαρούχο γάλα βρασμένο σε καραμέλα, με το γνωστό τρόπο (υπάρχει και έτοιμο)
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια 24 η 26αρα φόρμα, τη βουτυρώνουμε πολύ καλά και την πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την τριφτή ζύμη.
Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα, τα τρίβουμε με τα δάχτυλα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το τρίψιμο, η ζύμη, να είναι σαν ψίχουλα.
Τελευταία προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, τρίβουμε λίγο, κρατάμε μια κούπα σχεδόν και το υπόλοιπο το πατάμε μέσα στη φόρμα.
Απλώνουμε επάνω την καραμέλα και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζύμη που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 40 -50 λεπτά.
Ανάλογα το φούρνο μας.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη.