Υλικά
250 γρ. βούτυρο, μαλακό
1/3 φλ. τσ. ζάχαρη
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
1 αυγό
2 βανίλιες
2 1/4 κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση:
6 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τις ζάχαρες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε πολύ καλά να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα απαλά.
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε πάνω του τη ζύμη, το καλύπτουμε με άλλο ένα χαρτί και με πλάστη (ή γυάλινο μπουκάλι) ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο.
Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για την γέμιση των μπισκότων κανέλας ανακατεύοντας κατά διαστήματα με κουτάλι ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στο φύλλο της ζύμης για μπισκότα και το τυλίγουμε ρολό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι λεπτές ισόπαχες φέτες και τις ψήνουμε σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί στους 185 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσουν.