Υλικά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ούζο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
250 γρ. χαλβά του μπακάλη
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα σουσάμι για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χέρι το χαλβά, να γίνει σαν ψίχουλα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, προσθέτουμε τη μαγιά, το ξύσμα και το χαλβά, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα, ώστε να σπάσουν αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια από το χαλβά.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλά λίγο στα χέρια.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε κουλουράκια παίρνοντας μικρή ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι, την κάνουμε κορδόνι και το κυλάμε σε σουσάμι.
Το κλείνουμε σε κουλουράκι.
Τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο μας.