Υλικά
3 αυγά
475 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
650 γρ. αλεύρι, φαρίνα
ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας
Για τη διακόσμηση:
1-2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί με 1/2 κ.σ. λικέρ, και 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κορνέ με χοντρές μυτούλες και 2 χάρτινα χωνάκια για την μαρμελάδα και την σοκολάτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά ξεχωριστά και τα ενώνουμε όλα.
Χρησιμοποιούμε κορνέ χοντρό και κάνουμε με το μείγμα διάφορα σχέδια, ή στρογγυλά πλακέ μπισκότα που θα τα ενώνουμε δύο- δύο κατόπιν με μαρμελάδα (αυτό μετά το ψήσιμο).
Παίρνουμε λίγη -1 κουταλιά φράουλα μαρμελάδα και τη βάζουμε σε ένα κορνέ, και βάζουμε στις μαργαρίτες λίγη φράουλα σαν κερασάκι ή αληθινό κερασάκι, ή ένα αμυγδαλάκι στο κέντρο, και τα ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Κατόπιν έχουμε λιώσει κουβερτούρα με 1/2 κ.σ. βούτυρο και ελάχιστο λικέρ, και βουτάμε τα μισά μπισκότα μέχρι την μέση.
Μπορούμε να ενώσουμε και 2 μπισκότα με σοκολάτα ή μαρμελάδα.