Υλικά
6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές φαρίνα
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
1 μπέικιν
βανίλιες
μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και έχοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ποτό.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα ταψί 25x35, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι σε πετσέτα και το τυλίγουμε όσο είναι ζεστό μαζί με την πετσέτα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή με ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε.
Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σαντιγί.