Υλικά
Υλικά για 1 στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκ.
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. τριμμένα καρύδια
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, τα τριμμένα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Ρίξτε εναλλάξ το λιωμένο βούτυρο με το αλεύρι στα χτυπημένα αβγά και ανακατέψτε.
Αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε το εσωτερικό της φόρμας.
Αδειάστε εκεί το μίγμα και ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 50 λεπτά.
Αφού τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Tip
Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί λίγο πριν την ψήσετε.