Υλικά
2 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
3 βανίλιες
3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1/4 του φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
1/4 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες ξανθές
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρουί γλασέ, κομμένα σε κομματάκια
1 φλιτζ. τσαγιού βιτάμ
1/4 φλιτζ. του τσαγιού αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Kοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τις σταφίδες πλυμένες και σκουπισμένες και τα φρουί γλασέ σε κομματάκια.
Bάζουμε στο μεγάλο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και γυρίζουμε το διακόπτη στο 3.
Aφήνουμε να χτυπηθούν για 1'.
Pίχνουμε μετά τα αυγά, ένα ένα τα χτυπάμε, να ενωθούν με το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γάλα και το κονιάκ εναλλάξ.
Όταν χτυπηθούν και γίνουν ένας πηχτός χυλός, γυρνάμε τον διακόπτη διαδοχικά ως το 0.
Aδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Tο αφήνουμε να μισοκρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.