Υλικά
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1/2 ποτήρι νερού γάλα
μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
200 γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. καϊμάκι αραιό
2 κρόκοι αυγών
μισό κιλό μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο
30 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στη λεκάνη, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την πρέζα το αλάτι και κάνουμε ζύμη που τη βάζουμε στο τραπέζι και με τον πλάστη την ανοίγουμε φύλλο στο μέγεθος του ταψιού.
Βουτυρώνουμε το ταψί (πρέπει να είναι μικρό όσο μια φόρμα), στρώνουμε μέσα το φύλλο, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση τη μαρμελάδα και την ισιώνουμε.
Ανακατεύουμε στη λεκανίτσα τα κοπανισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, το καϊμάκι και τους κρόκους των αυγών.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω στη στρώση της μαρμελάδας και το ισιώνουμε, γαρνίρουμε με τα 30 γραμμ. ασπρισμένα αμύγδαλα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί το γλυκό 35 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.