Υλικά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. κουάκερ τριμμένο
50 γρ. σοκολάτα τριμμένη στον τρίφτη
50 γρ. σταφίδες
1 αβγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα μανταρινιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 160°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αβγό.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και το κουάκερ.
Μετά προσθέτω τη σοκολάτα, το ξύσμα και τις σταφίδες. Τα ανακατεύω όλα αυτά με μια κουτάλα.
Απλώνω μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζω κουταλιά κουταλιά από το μίγμα.
Δεν βάζω κοντά κοντά τις κουταλιές, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο.
Ψήνω γύρω στα 13 - 15 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσουν τα μπισκοτάκια και τα βγάζω σε μια πιατέλα.
Tip
Αν θέλω, προσθέτω λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.