Υλικά
•250 γρ. βούτυρο λιωμένο
•250 γρ. ζάχαρη
•350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•2 αβγά
•λίγο αλάτι
•200 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (ό,τι έχω)
•200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
•100 γρ. σοκολάτα τριμμένη
•ξύσμα πορτοκαλιού
•½ ποτηράκι γκραν μαρνιέ
•ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 160°C.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζω στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάω πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, τα αβγά, λίγο αλάτι, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα, το ξύσμα, το ποτό και το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Τα ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου και φτιάχνω μια ωραία μαλακή ζύμη. Απλώνω στον πάγκο τη ζύμη και την ανοίγω με τον πλάστη.
Κάνω μικρά κεφτεδάκια, τα πατάω με το χέρι μου και τα μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω γύρω στα 15 λεπτά.
Τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Μετά παίρνω ένα ένα μπισκοτάκι, απλώνω στη μια πλευρά του 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και σκεπάζω με ένα άλλο μπισκοτάκι.
Τα τοποθετώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με άχνη.
Ανάβω τον φούρνο στους 160°C.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζω στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάω πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, τα αβγά, λίγο αλάτι, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα, το ξύσμα, το ποτό και το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Τα ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου και φτιάχνω μια ωραία μαλακή ζύμη. Απλώνω στον πάγκο τη ζύμη και την ανοίγω με τον πλάστη.
Κάνω μικρά κεφτεδάκια, τα πατάω με το χέρι μου και τα μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω γύρω στα 15 λεπτά.
Τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Μετά παίρνω ένα ένα μπισκοτάκι, απλώνω στη μια πλευρά του 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και σκεπάζω με ένα άλλο μπισκοτάκι.
Τα τοποθετώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με άχνη.