Υλικά
•1.500 γρ. φλούδες από περγαμόντο
•1 κιλό ζάχαρη
•2 ποτήρια νερό
•3 - 4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
•4 κουτ. σούπας ξύσμα από περγαμόντο
Εκτέλεση
Πλένω καλά το περγαμόντο και το σκουπίζω.
Ξύνω με τον τρίφτη εξωτερικά το φρούτο.
Κόβω σε 3 - 4 φέτες το κάθε περγαμόντο και κρατάω μόνο τις φλούδες.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει καλά το σιρόπι.
Κάνω ρολάκια τις φλούδες και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα.
Τα προσθέτω στην κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν.
Την άλλη μέρα ξαναβάζω το γλυκό να βράσει, προσθέτω το ξύσμα (μέσα σε ένα τουλπάνι) και τον χυμό λεμονιού και το αφήνω να πάρει 2 - 3 βράσεις.
Πετάω το τουλπάνι με το ξύσμα.