Υλικά
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη λεία ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεβράνη κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί το μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.
Πλάθουμε κουλουράκια σαν λεπτά και μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tip
Αν το προτιμάτε, βάλτε ξύσμα λεμόνι. Γίνονται και με ελαιόλαδο, αλλά το μυστικό που τα κάνει θριφτά και τραγανά είναι το σπορέλαιο.