Υλικά
Υλικά για τη μικρή φόρμα του κέικ
6 αβγά
250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Προσοχή όμως! Η λευκή σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί εύκολα να σφίξει και να χαλάσει, γι’αυτό θα βάλετε μόνο 1 δάχτυλο νερό στο κατσαρολάκι του μπεν μαρί και θα το ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία.
Από πάνω θα ανακατεύετε τη σοκολάτα και, μόλις μείνουν μερικά κομματάκια ολόκληρα ακόμα, θα την κατεβάσετε από τη φωτιά. Θα λιώσει, μη φοβάστε!
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός τη σοκολάτα, τους κρόκους και το τυρί κρέμα.
Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
Κόβουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μέγεθος που να καλύπτει τη φόρμα μας, το βρέχουμε και το τσαλακώνουμε: έτσι, θα στρωθεί πολύ εύκολα στη φόρμα.
Καλύπτουμε τη φόρμα με το χαρτί και μεταφέρουμε το μίγμα σε αυτήν.
Ψήνουμε το γλυκό σε 3 φάσεις: 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στη συνέχεια για 30' στους 160°C και τέλος σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει.
Tip
Καλύπτουμε την επιφάνειά του με όποια μαρμελάδα μάς αρέσει ή με φρούτα ή με σος σοκολάτας. Αν το προτιμάμε κρύο, το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.