Υλικά
¾ του ποτηριού ζάχαρη
½ ποτήρι λιωμένο βούτυρο αγελάδος
½ ποτήρι φρέσκο γάλα
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
½ ποτήρι κοσκινισμένο κακάο
1 βανίλια
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
5 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μετράμε όλα τα υλικά μας με οποιοδήποτε ποτήρι του νερού ή με τη μεγάλη, ψηλή κούπα του καφέ.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ ή με αβγοδάρτη τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια, το γάλα και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.
Ψήνουμε για 45'-50' περίπου.