Υλικά
2½ φλιτζ. αμύγδαλα λευκά
1 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. κουβερτούρα τριμμένη
2 κ.γλ. κονιάκ ή ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μούλτι το αμύγδαλο μέχρι να γίνει σκόνη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αμύγδαλο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Απλώνουμε με το χέρι μας τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε μπισκοτάκια με κουπ πατ.
Τα απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.