Υλικά
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
250 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 ml χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
λίγο λάδι για το ταψί
ολόκληρα λευκά αμύγδαλα για το ντεκόρ
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2½ ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το σύρμα όλα μαζί τα υλικά.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.
Ψήνουμε συνολικά για 1 ώρα, μέχρι να ροδοκινίσει η επιφάνεια και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Στο πρώτο μισάωρο βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια και βάζουμε από ένα αμύγδαλο στη μέση κάθε κομματιού (το γλυκό θα βγει πιο νόστιμο αν καβουρδίσουμε από πριν τα αμύγδαλα, αφού στον φούρνο δεν έχουν τον χρόνο να καβουρδιστούν).
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι στο ζεστό γλυκό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.