Υλικά
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. ξινόγαλο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
150 γρ. ολόκληρα λευκά αμύγδαλα
200 γρ. μαύρες σταφίδες
50 γρ. ξανθές σταφίδες
γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ροδίζουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να καβουρδιστούν ομοιόμορφα.
Χτυπάμε σε μια μεγάλη λεκάνη με το μίξερ το τυρί κρέμα με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξινόγαλο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε με μεμβράνη μια φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μίγμα.
Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και αφήνουμε την κρέμα όλη τη νύχτα να κρυώσει στο ψυγείο.
Την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, την περιχύνουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και σερβίρουμε.